Παλλαϊκή Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 πλ. Ελευθερίας

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 πλ. ΕλευθερίαςΩς εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς βιώνουμε τις συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο, που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη σήμερα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πλήρη εγκατάλειψη του Βενιζέλειου και χαιρετίζουμε παράλληλα τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών να κρατήσουν σε λειτουργία το νοσοκομείο.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του. Έως και πέντε χρόνια χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού μεγαλώνει, και οδηγεί τους ασθενείς στην αγκαλιά της ιδιωτικής υγείας, βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Με στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Βενιζέλειο υπάρχουν 300 κενές θέσεις εκ των οποίων οι 170 αφορούν νοσηλευτική υπηρεσία. Το μισό προσωπικό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας με υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δεν υπάρχει τμήμα που να μην έχει ελλείψεις σε προσωπικό, χρωστούμενα ρεπό και άδειες στους εργαζόμενους. Από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν, μόνο τα 2 με αποτέλεσμα οι λίστες να μεγαλώνουν επικίνδυνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας, συμμετέχοντας στην κήρυξη της 4ωρης στάση εργασίας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού μας, από τις 11.00 πμ έως τις 15.00 μμ, για την διευκόλυνση των συναδέλφων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την αποδόμηση του δημόσιου Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Παράλληλα, κηρύσσουμε επιπλέον 2ώρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως στις 17:30 για να την κάλυψη των συναδέλφων στα ολοήμερα τμήματα.

Απαιτούμε:

-Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

-Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, έναντι των ασθενών της περιοχής μας.

-Δεν πάει άλλο όσοι κωφεύουν ή σιωπούν είναι συνένοχοι στο έγκλημα.

-Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των δημόσιων Νοσοκομείων στους έμπορους της υγείας.

-Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού δεν παραχωρούνται.

-Ζητούμε γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.

-Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία.

364189801 579651550803149 8337925280428378375 n

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές